A Cserhát méltatlanul tartozik hazánk kevésbé ismert tájegységei közé. Szelíd lankái, meredek ormai, csöndes falvakat ölelő medencéi és számtalan természeti értéke rengeteg élményt és látnivalót kínál a szemlélődőnek.

A Cserhát Baráti Társaság a „Cserhát 500-as csúcsai” és a „Cserháti Várak, Kastélyok, Kúriák” túramozgalmak után, most egy újabb lehetőséget szeretne nyújtani a Cserhát felfedezésére, jobb megismerésére, s reméljük, megszeretésére is.
Ennek szellemében, 2008. májusától útjára indítottuk a „Cserháti Barangolások” harmadik, egyben utolsó tagját, a „Cserhát forrásai” túramozgalmat.

Az előző két túramozgalomtól eltérően, itt 21 pontot kell felkeresned.
A források közelében, jól láthatóan, egy-egy háromjegyű kódszámot helyeztünk el, melyet az igazolókarton megfelelő rovatába kell beírnod, a forrás felkeresésének időpontjával együtt. Ha valahol hiányozna a kódszám, akkor kérjük, értesíts bennünket! Ilyen esetben, igazolásként természetesen elfogadjuk a forrásról készült fényképet is.

Amennyiben a kiírásban szereplő valamennyi forrás kódszámát sikerült begyűjtened, akkor a kitöltött igazolólapot, kérjük eljuttatni postai úton a CsBT levélcímére! (1118 Budapest, Gazdagréti tér 3. fszt.)
Igazolólap igényelhető a Társaság címére 300.- Ft postai utalványon történő feladásával, illetve megvásárolható a rendezvényeinken. Ez már tartalmazza a teljesítés után járó díjazás (oklevél, kitűző) árát is.
A túrázás során légy méltó a természetjáró névre, védd a természetet és a turista létesítményeket!
Szép időt és sikeres teljesítést kíván
a Cserhát Baráti Társaság!

Menu

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com